2008 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Tikra diena be automobilio

Briuselis kartu su visa Europa šventė savaitę be automobilio. Ją vainikavo sekmadienis, kai iš tikrųjų gatvėse galėjai sutikti tik viešąjį transportą, taksi, gausybę dviratininkų, riedutininkų ir pėsčiųjų.

Ilgiau Briuselyje gyvenantys lietuviai iš anksto įspėjo, kad tą dieną bus draudžiamas eismas visame mieste. Kažkaip sunkiai norėjosi tuo tikėti, tačiau sekmadienio gatvės pasirodė pernelyg ramios, kad smalsumas nenugalėtų ir mes neišlįstume patikrinti, kaip čia yra iš tikrųjų.






















O vaizdelis buvo toks. Vienoje esminių Briuselio arterijų, kur darbo dienomis zuja nesuskaičiuojamas kiekis automobilių (vien penkios eismo juostos viena kryptimi ką reiškia!), kur net ir užsidegus žaliam šviesoforo signalui aš nedrąsiai einu per gatvę, šį sekmadienį nebuvo nieko kito, o tik gausybė dviratininkų.















Vietos užteko ir riedlentininkams...






...ir neaiškios kilmės aparatus dėvintiems. Tai buvo ... kažkas panašaus į aukštas spyruokliuojančias lentas, su kuriomis galima bėgti milžino žingsniais.







Dar šiandien užklydome ir į ekologijos temai skirtą parodą. Įkvėpianti reklama.



Ji buvo įsikūrusi plačioje gatvėje prieš karališkuosius rūmus. Kadangi gatvė grįsta, o gražią dieną norisi papiknikauti, belgai patiesė ir žolę :)




Parodoje vaikai ir ne tik galėjo susipažinti su naminiais gyvūnais (kažkoks gyvūniškas savaitgalis...). Bet štai suaugusiam belgui irgi ne prošal būtų pasidomėti, kuo minta kiaulės, nes ledai-tikrai ne jų maistas. Nors kiaulės yra kiaulės. Jos ėda viską :D



Bet tam, kad vaikučiai žinotų, jog pienas atsiranda ne parduotuvėje, jie buvomi mokomi melžti. Tik įdomu, kodėl tos karvės su dviem speniais :) :) :) Beje, vėliau mačiau, kaip smalsi mergaitė apėjo aplink ir pamatė, kad ten tik kibiras, pripiltas pieno ir su guminėmis žarnomis. Ir visai ten ne karvė. Štai tau ir pažintinis mokymas :D

Mantas azartiškai įsitraukė į žaidimus. Paprasti, bet užkabina.

















Likusieji kadrai mėgstantiems dviračius ir ekologiją. Tad mielieji, kol dar Lietuvoje bobų vasara griebkite dviračius ir pirmyn. Juk labai smagu!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą