2008 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Drambliukų paradas Antverpene

Antverpenas- antras pagal dydį Belgijos miestas, garsėjantis savo uostu, deimantų specialistais, zoologijos sodu ir Koninck alumi. Tačiau šį kartą ne apie tai. O apie drambliukus...

Visame mieste išbarstyta daug nedidelių spalvotų drambliukų. Šios simpatiškos skulptūrėlės suteikia miestui žaismingumo, tiek maži, tiek dideli noriai prie jų fotografuojasi, jas glosto ar tiesiog meiliai apsikabina. Mes ne išimtis :)

















Kiekvieną dramblį unikaliu piešiniu ištapė menininkai iš įvairių pasaulio šalių. Tokio paties drambliuko daugiau niekada nebus nutapyta. Kolekciją pavadintą "Dramblių paradu" sudaro net 72 skulptūros. Mes jų tikrai visų nepamatėme, bet iki lapkričio dar turime laiko... O jūs didžiąją šios gražios ir spalvingos kolekcijos dalį galite pamatyti čia.















Skulptūros yra natūralaus drambliuko dydžio. Tad nors už naujagimį didžiausią pasaulio gyvūną būčiau didesnė :)















Drambliukai kaip ir dera meno kūriniams turi savo pavadinimus. Štai pavyzdžiui šis pavadintas - "Berniuko svajonė".














O šis - "Sulopytasis".















Tačiau Antverpene jie puikuosis iki lapkričio vidurio, kuomet bus parduoti labdaringame aukcione. Gauti pinigai bus atiduoti Azijos dramblius ginančioms organizacijoms, kurios stengiasi išsaugoti kuklią šių gyvūnų populiaciją, tesiekiančią 50 000- 60 000.















Tokio pobūdžio aukcionas, skirtas gelbėti dramblių populiacijai rengiamas jau antrą kartą. Pirmasis panašiu metų laiku vyko Roterdamo mieste, Olandijoje 2007 metais. Jis buvo be galo sėkmingas. Tad panašios sėkmės laukiama ir šiemet. Pernykštė Roterdamo kolekcija nuotraukų pavidalu likusi čia.

Na, o jei drambliukams jaučiate ypatingą simpatiją ir norite prisidėti prie labdaros, įsigykite sumažintą jo kopiją (neišsigąskite olandų kalbos ;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą