2008 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Plaisirs d'Hiver

Plaisirs d'Hiver išvertus iš prancūzų kalbos reiškia žiemos malonumai. Būtent jais ir mėgaujasi Briuselio gyventojai bei jo svečiai paskutinį metų mėnesį. Kasdien pagrindinėse miesto aikštėse veikia Kalėdinis kaimelis, kuriame gali įsigyti pirštinių ar kepurę, pačiuožinėti, išgerti karšto vyno, drąsiausiems siūlomas apžvalgos ratas.

Visos šventės akcentas, žinoma, kad rotušė. Kitaip sakant, Grand Place, kuriame kiekvieną šeštadienį vyksta 45 min. trukmės teatralizuotas pasirodymas su šviesos muzika. Gražu. Trumpa pasirodymo ištrauka žemiau.



Kasdien vyksta sutrumpinta viso šio grožio versija. Sakyčiau ji man netgi labiau patinka. Jos metu ant rotušės sienos pasirodo Kalėdų senelis su elniais.
















Kalėdiniame turguje spalvingos vitrinos...
























... ir daug įvairiausių gardėsių.

























Pradedant obuoliu ledinuko apvalkale ir baigiant karštu vynu, paela, šampanu, austrėmis ir sraigėmis, raugintais kopūstais su dešrelėmis vyne. Pastarajam delikatesui negalėjome atsispirti ir mes. Mmmm... Kalėdiniame kaimelyje maistui skiriama daug daugiau dėmesio nei įvairiems daiktams. Ragauti smagu!!!
Čia pat veikia 60 metrų čiuožykla, kurios dalyviams labai labai pavydėjau...Na nieko, aš atsigriebsiu kitąmet :):)

















Saldainių gamintojas Ferrero Rocher "finansavo" ledinį angelą. Na ir kas, kad lauke +10 šilumos. Briuselyje viskas įmanoma - ir čiuožyklos, ir ledinės skulptūros.
























Apžvalgos ratas lieka atsargai, kad ir koks jis gražus ir viliojantis būtų. Po mano paskutinio rato Paryžiuje, kažkaip nesinori vėl lipti į tą kabiną, nes kažkaip nesugebu pajusti atsiveriančio grožio vaizdo :), o tik galvoju, kad tas daiktas nukris. Na, bet gal naujų metų išvakarėse su Ugne ir Tomu nulėksime. Kaip manai, Ugne? :) :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą