2008 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis

Dešinės rankos taisyklė


Iššūkis - chaotiška Briuselio eismo sistema. Būtent ji mus verčia kuo greičiau pirkti Zosę, Petrą ar Amandą GPS :) :)

Kaip ir visuose senamiesčiuose gausu plytų ir vienpusių eismų. Dar prisideda tuneliai, "žavingieji" nuvažiavimai, kreivos sankryžos, neaiškūs ženklai paukščių kalba ir tramvajų juostos. Kol kas kiek važiuojam, tiek įgrybaujam :). Vos neteko ir ant tramvajaus bėgių stot, nes viskas labai neaišku. Žinoma, jei tu nuo gimimo čia vairuoji- tai viskas normalu, bet jau teko girdėti ne vieno atvykėlio keiksmą.

Greitis mieste 50 km/h. Bet tokiu čia niekas nevažinėja. Visi laksto maždaug dvigubai greičiau- tai gali sąlygoti tavo kaip nepilnaverčio vairuotojo kompleksą. Negi jų niekas nebaudžia? Autostradose galima skrieti iki 120 km/h. Bet ir čia savi taisyklių laužymai.

Viena iš didesnių ypatybių - platus dešinės rankos taisyklės naudojimas. Čia gausybė lygiaverčių sankryžų, kuriose turi praleisti visus važiuojančius iš dešinės. Reikia būti itin atsargiam, nes ir važiuodamas dideliu plačiu keliu gali lengvai patenkti į lygiavertę sankryžą su menku keliuku. Taip, kad stabdį tenka spaudyti dažniau nei akceleratoriaus pedalą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą