2009 m. sausio 5 d., pirmadienis

Naujos patirtys dar iki Naujųjų

Likus keletui dienų iki jautuko metų, mumis aplankė draugai iš Lietuvos. Kas gali būti geriau, kai beveik visi lietuviai išvyko į LT, o švenčių džiaugsmu norisi su kažkuo pasidalinti plačiau.

Ta proga biski pakeliavome 100 km spinduliu. Pavyzdžiui, lankėmės ledo skulptūrų parodoje. Žmonių gausybė, eilė juda kaip prie Lenino mauzoliejaus, jaučiasi, kad žiema (viduje nuolat palaikoma -5 laipsnių temperatūra). Tiesą pasakius, kai spaudžia šaltukas kultūra rūpi tikrai mažiau. Ir besibaigiant ekspozicijai norisi lėkti iš ten kuo greičiau. Įdomus sprendimas, kad po šaltosios palapinės gali keliauti tiesiai į šiltąją, kur garuoja kava ar arbata , šilta, vaikai supasi karuselėse.

















Šį paroda vyksta kasmet nuo 2000 m. Šiemet ledo skulptūros atspindėjo magijos temą. Aplinkui buvo daug runų, kortų, Hario Poterio motyvų, pabaisų ir magiškų paukščių.

















Bet smagiausia, kad baigiantis parodai, ledo bare galima pasivaišinti karštu vynu. Mes taip ir padarėme :). Kitos akimirkos su ledo kūriniais čia.

















Kitą dieną sumastėme nukeliauti į garsųjį Briuselio Atomiumą, kuriame nebuvome ir mes. Šis atomo modelis (padidintas 156 mlrd. kartų) pastatytas 1958 metais, kuomet Briuselyje buvo rengiama EXPO paroda. Būtent šioms pasaulinėms parodoms ir skirta ekspozicija atomiumo viduje.

















Na, o norint pakilti į patį viršutinį burbulą, teko palaukti kokią valandžiukę eilėje prie lifto. Nes tądien čia užplūdo Taizė suvažiavimo dalyviai, tarp kurių teko išgirsti ir lietuviškų balsų. Jie džiaugėsi, kad atvyko į Atomiumą per mišias, nes po mišių išvis bus anšlagas. Štai tau ir tikėjimas- kai religija iškeičiama į mokslą :).
Tarp burbulų judėjimas vyksta slenkančiais arba paprastais laiptais, kurie yra įmontuoti į iš išorės matomus burbulų sujungimus.

















Gaila, kad panoraminis burbulas neatskleidė viso grožio, nes Briuselį buvo apgaubęs rūkas. Tačiau pasitarnavo pažintiniam tikslui- kitaip sakant iš viršaus radom keletą pramogų, kurių nebuvome matę anksčiau ir būtinai aplankysime artimiausiu metu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą