2010 m. spalio 5 d., antradienis

Šviečia dieną šviečia naktį...


Ar Belgija šviesi šalis? O taip! Čia kaip toj dainoj - "šviečia dieną šviečia naktį...". Ir ką tu jiems, jei žmonės turi per daug elektros. Tauta normalios valdžios neturi, bet užtat elektros - per akis. Kita vertus, gal čia ir yra bevaldystės padarinys?! Jei nėra, kas botagu mojuoja (juk visiems mums reikia muštro), tai ir šviečia lempos kiaurą parą. Šįryt atsikėliau. Žiū pro langą, o ir čia elektra per kraštus liejasi - plieskia visi naktiniai žibintai. Jie iki šiol dar skleidžia tą ryškią oranžinę spalvą, kuri net kai kuriems mūsų svečiams trukdo miegoti :).


Bet šiaip reikia pastebėti, kad Belgijoje keliai yra labai ir labai gerai apšviesti naktį (ir kaip matyt nuotraukoje ne tik :)). Važiuoji kaip dieną ir net nesusimastai, kad esi ne mieste. Tiesiog malonumas. Mes kol kas galime tik pavydėti. Pamenu, kad autostradoje Vilnius-Panevėžys jau ir mūsų laikais (t.y. rezidavimo Lietuvoje) buvo keletas šviesos salelių. Gal šiandien jų yra daugiau. Tikiuosi :)

4 komentarai:

  1. Tai jau tikra tiesa dėl apšvietimo greitkeliuose, tai ypač šiuo metu kai Belgijoje oras tapo niūrus ir lietingas, tad apšviestos gatvės žymiai palengvina vairavimą;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Belgai elektros keliuose neskaičiuoja, nes ją apmoka vokiečiai dar už č pasaulinio nuostolius :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. antro pasalinio karo nuostolius, norėjau parašyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, o čia taip iš tikrųjų??? Neįtikėtina tada. Pavydu belgams. Gal ir mums kas nors norėtų tokius nuostolius atlyginti.

    AtsakytiPanaikinti