2010 m. rugpjūčio 1 d., sekmadienis

Japoniško sodo ramybė


Kažkurią dieną besistengiant išvengti kamščių teko šiek tiek blaškytis po Briuselį. Kadangi važiavome per retai mūsų lankomus rajonus, stebėjomės, kiek dar neaplankytų ir net nematytų parkų šiame mieste. Sau pažadėjome per likusius metus Belgijoje aplankyti visus didesnius sostinės parkus. Turbūt ne veltui šis miestas vadinamas vienu žaliausiu Europoje. Vien aplink mūsų namus suskaičiavau bent 5 parkus, pasiekiamus pėsčiomis. 

Bet dabar apie parką ne šalies širdyje, nes savaitės pabaigoje stengiames ištrūkti iš šio išprotėjusio miesto ir rasti parką kur nors kitur. Optimalus atstumas - 100-150 km, nes užtenka laiko nusnausti mūsų mažajai. Taigi apie žalią japonišką kampelį.


Netoli Hasselt'o miestelio įkurtas japoniškas sodas, kuriame miela, jauku ir tikrai ramu pasivaikščioti. Jis nėra itin didelis, bet juk malonu ne tik sukti ratus takais, bet taip pat prisėsti ant suoliuko ir paklausyti per visą sodą čiurlenančio upelio. O upelyje daaaug žuvų. Jos tokios didelės, storos ir spalvotos. Karpiai. Vaikams jie tikra atrakcija, nes prie įėjimo galima nusipirkti maistelio ir jas šerti. O ėda jos tiesiog iš rankų.


Nedidukas krioklys nuteikia gaiviai - gali prieiti beveik prie pat jo specialiu akmeniniu takeliu. Tik žengti reikia atidžiai, nes vanduo čia pat. Na, o priėjus ceremonijos ar arbatos namą prisimeni visas skaitytas knygas apie Japoniją. Ten viskas tikra ir natūralu. Švaru ir tvarkinga.


Užburia išpuoselėta ir tarpusavyje bei su pastatais suderinta augmenija,  itin miniatiūriniai medžiai. Įsivaizduoju, kad be galo gražu pavasarį, kai sužysta pusantro hektaro ploto vyšnių sodas. Na, o prie jo pagal japonų tradiciją įkurta iškyloms skirta erdvė, kurioje galite smagiai papiknikauti. 

Ar rekomenduočiau draugui? Taip!
Kaina. 5 eurai žmogui. Vaikams iki 12 metukų - nemokamai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą