2009 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Šunų jūra



Tai ne frazeologizmas. Taip buvo iš tikrųjų. Šunys jūroje. Šunys lekiantys iš jos. Šunys lekiantys į ją arba skriejantys pajūriu. Svarbiausia, daug šunų - dešimtys, šimtai, tūkstančiai. Kas trečias šunininkas vedasi po keletą keturkojų. Aplinkui gausybė indelių su vandeniu šunims. Restoranai ir kavinės kviečia užsukti vidun kartu su augintiniais.

Viso to negalėjome nepastebėti praėjusį sekmadienį užsukę į vieną gražiausių Belgijos pajūrio kaimelių De Haane. Kaip išsiaiškinome vėliau (nes tiesiog to kiekio šunų buvo sunku neužfiksuoti) tądien vyko Nacionalinis pasivaikščiojimas su šunimi pajūriu. Šiemet ši šventė buvo rengiama jau 18 kartą.



Esmė paprasta - šuns savininkas už 1,5 euro registruojasi šio miestelio kinologijos draugijoje ir sutartu laiku visi šunys keliauja 7, 11 ar 15 kilometrų atstumus pajūriu per kopas, per polderius, per vandenį. Tai ypatinga šventė, nes šiaip šunys bent jau į greta esančius pliažus nėra įleidžiami, tad džiaugsmas pašėlti vandenyje begalinis!!!



Dar norėčiau pridurti, kad šventė gerokai pakelia nedidelio miestuko ekonominę padėtį. Nes apie 3000 dalyvių nori nenori, bet pajamas generuoja, juk valgyti ir gerti reikia. Tad jei ant tavo kavinės durų bus užrašyta "No dogs" - prarasi laaabai daug pajamų. Net ir ne maisto įstaigos veikė kuo puikiausiai, nors ir sekmadienį, kai belgai paprastai tinginiauja :) :)

Puikiai praleidome visai ne šunišką dieną! Jei kam aktualu, tai kartojimas - kasmet paskutinį rugsėjo savaitgalį De Haane ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą