2008 m. lapkričio 26 d., trečiadienis

Briuselio avialinijų paslaugumas

Šiandien į rankas netikėtai pateko bent 3 metų senumo Briuselio avialinijų reklama. Mintis tai graži, bet labai abejočiau, kad belgai taip stengtųsi dėl kliento, nes kiek teko susidurti - tai maždaug tavo problemos mūsų neliečia. Vat jei būtų taip, kaip reklamoje, būtų liuks.

Kažin gal prieš trejus metus taip ir buvo... O gal krizė verčia susiraukti belgus. Nežinia. Kol kas man tai didelė mįslė.

Linkime baltų Kalėdų

Linkime baltų Kalėdų! Būtent toks užrašas ant Kalėdinių atvirukų užkliuvo man už akių vakar. Jei Lietuvoje dažniausiai linkima linksmų švenčių, tai čia linksmumas ir baltumas dalijasi pirmą ir antrą vietas.

Turbūt ne veltui, nes sniegas čia retas. Štai sekmadienį iškrito pirmasis sniegas. Kiek teko skaityti jų naujienų portaluose- tai anksčiausiai iškritęs sniegas per 10 metų. Kelių tarnybos kaip visada nebuvo pasiruošusios. Nepasiruošę ir patys gyventojai- su automobiliais slidinėjo kaip karvės ant ledo. O kaip gi kitaip, jei su vasarinėm padangom...

Mes pro langą daug smagumų stebėjome, nes kaip tik prie namų įkalnė gal kokio 1 laipsnio, bet užteko, kad stabdytų eismą. Užskersuoja vienas mašiniukas visą eismą ir stovi tada visi. Bet jokių signalinimų, visi kantrūs, visi supranta žmogaus bėdą :) Kai jis su galiniais varomaisiais bando važiuoti, bet neišeina, tačiau vis tiek važiuoja, nors ir šonu į priekį :) :). Vidinis ir išorinis Briuselio apvažiavimai, viešasis antžeminis transportas taip pat buvo paralyžuoti. Teko skaityti, kad žmonės pėsčiomis į oro uostą keliavo. Štai tau ir baltų Kalėdų belaukiant.

Elzė (mano draugė) pasakojo, kad jos draugė Briuselyje matė, kaip žmonės pro langus sniegą fotografuoja. Čia natūralu, o mums juokinga nors tu ką.

Pirmadienio rytą sniego nebuvo jau nė kvapo. Baltos Kalėdos baigėsi. Prasidėjo nei tai spalis, nei tai lapkritis. Ant kai kurių medžių dar makaluojasi lapai, žolytė žalia žalia. Na, lauksime tikros žiemos, nors galim ir nesulaukti. Tiesą pasakius, man to grožio užteko. Visgi... pabudus Kalėdų rytą labai norėčiau pro langą pamatyti vyšnią, apibarstytą "cukrumi".

2008 m. lapkričio 11 d., antradienis

Visi po du, po du, po du

Praėjusį sekmadienį besilankant Lakeno - Belgijos Karaliaus rezidencijos - apylinkėse, sutikome nemažą būrelį dvigubų dviratininkų. Kitaip tariant, 4 pedalais minančių 2 ratus.

Reikia pripažinti, atrodė gražiai ir spalvingai. Niekad, nesu minusi tokio dviračio, bet būtinai reiks pabandyti. Įdomu, kuriam minti lengviau- pirmajam ar antrajam, a?















Kad ši dviratininkų išvyka oganizuota buvo galima suprasti iš ryžtingo, liekno ir barzdoto vadovo, kuris su lazdele užtvėrė sankryžą, kol jo "viščiukai" pervažiuos sankryžą. Viskas apgalvota, o ne šiaip sau... Rimti žmonės rimtai važiuoja :) :) :)

Gigantiški klevo lapai

Ar teko matyti tokio dydžio klevo lapus? Kažkokie mutantai. Turbūt dėl to, kad labai gera jiems Belgijoje gyventi :)

Gėris gėriu, bet vis tiek ruduo padaro savo ir meta juos žemėn, kad nebūtų per gerai. Ot.

Unikali restorano sąskaita

Įsisiūbuojant belgiškam rudeniui grįžtu prie blogo, kuris jau šiek tiek panešėjo į našlaitį, nes ilgai buvau Lietuvoje, o po to dar įkurtuvės, kurios iki šiol dar nepasibaigė. Tad visa tai suvalgė daug laiko...

Bet šis įrašas ne apie tai, o apie unikalią sąskaitą restorane. Spalio pradžioje su draugais pietavome viename indiškame restorane. Aptarnavimas buvo tikrai geras, maistas vidutiniškas, bet užtat sąskaitos forma beprotiškai fantastiška. Štai ji.

Tiesiog ant paprasto sąsiuvinio lapo surašyta, kas ir už kiek valgyta. Gėrimai kažkodėl pelnė garbingą vietą kamputyje kaip kokie "secretai" vaikiškose atminimų knygose. Pripažinkite - unikalu. Ir dar tokioje ale pažengusioje šalyje. Juk ne Indijoje mes. Įdomu, kaip į tokią sąskaitą- faktūrą sureaguotų buhalterijos :).

Beje, jei kada Belgijoje sumanysite papietauti restorane, turėkite omenyje, kad dauguma jų dirba nuo 19 val. Na, išskyrus tuos, kuries įsikūrę ties "mamutų" (turistų- aut. past.) keliais.