2008 m. rugsėjo 7 d., sekmadienis

Belgiška alaus fiesta

Savaitgalį Briuselio širdyje - Grand Place - vyko aludarių šventė. Tai kasmetinė fiesta, šiemet vykusi jubiliejinį 10 kartą.

Joje dalyvavo per 40 smulkių, vidutinių ir stambių alaus gamintojų.

Kaip žinia, belgai giriasi turį daugiausia šio gėrimo rūšių pasaulyje. Žemiau esančioje nuotraukoje pristatomas visas alaus asortimentas, kurio buvo pasiūlyta paragauti šventėje. Šalia kiekvienos rūšies pažymėta jo kaina kamšteliais. Brangiausias alus- 5 kamšteliai.
















Įėjimas į paviljoną nemokamas. Kainuoja tik pats alus. Kaip ir minėjau, eurai prie prekystalių netenka vertės. Čia pinigai - specialūs alaus kamšteliai, kurių galima įsigyti kasose - 1 euras lygus 1 kamšteliui. Taigi brangiausio alaus bokalas kainuoja 5 eurus. Visgi nepaisant gan normalios kainos Briuselis tą savaitgalį buvo gerokai apgirtęs. Juk jei geriam, tai geriam!!!
















Paviljonas buvo grūste prisigrūdęs liaudies. Smalsumo vedini įsitrynėme ten ir mes. Aplinkui linksmos ir jau "įšilusios" draugų kompanijos. Kelia viršun bokalus, šaukia kažkokius neatpžintus džiaugsmo šūksnius, kita kompanija atsiliepia ir netrukus aikštėje įsigali smagus gausmas.


















Tiems, kas nesate girdėję, primename, kad kiekvienas belgiškas alus turi tik jam skirtą taurę. Pasak šios tautos atstovų, kiekviena alaus rūšis tik geriama iš jam pritinkančio stiklo atskleidžia savo tikrąjį skonį ir kvapą. Ar čia tik nebus tinkama komunikacija ir papildoma verslo atšaka spęskite patys ;)












Čia pat - už tvorelės - buvo galima įsigyti ir užkandos, tinkamos prie putojančio alaus - midijų, austrių, sraigių ir kitokių moliuskų. Jos buvo graibstomos taip pat sparčiai kaip ir alus. Ir nereikia jiems jokios keptos duonos, čipsų ar sūrio.

Žinoma, šėlsmas nepraeina be pasėkmių. Taurės dužo, alus liejosi laisvai. Ir jei manote, kad tai lietaus bala- klystate. Alus tekėjo upeliais. Na...iš balos negėriau, nes bijojau avinėliu pavirsti :), bet kvapas ir limpantys padai išdavė jos turinį.













Neapseita ir be alaus simbolio- apynių. Jais buvo išpuoštas paviljonas ir visa aikštė.


Mes šeštadienį jau atėjome šiek tiek per vėlai, t.y. apie 20 val. Būtent tada kasos užsidaro, o nuo 21 val. užsidaro ir pats paviljonas, kad iki 22 val. tiek blaivūs, tiek pogirčiai svečiai iškeliautų namučio.Tad taip sakant ir neteko paragauti to alelio. Kita vertus, žinosime, kam ruoštis kitą rugsėjį, o visus alaus gurmanus nuoširdžiai kviečiame į alaus puotą kitąmet!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą