2008 m. rugpjūčio 28 d., ketvirtadienis

Bankas kiniškai skambančiu pavadinimu

Pinigai. Nors visi deklaruoja kad laimė ne juose, tačiau be jų gali numirti badu, likti be stogo virš galvos ir vaikščioti nuogas. Vargu, ar tada galime kalbėti apie laimę. Tad keliavome į vieną iš Belgijos bankų atsidaryti sąskaitos ir gauti plastikinių plokštelių, kurios daro stebuklus.

Banko pavadinimas skamba kiniškai- ING. Bent jau man. O iš tikrųjų po tomis raidelėmis slepiasi ne kinai, o olandai - Internationale Nederlanden Groep.

Įeiname į banką. Klientų nėra. Prie informacijos sėdi atpipūtusi mergička ir kramto saldainius. Pasiteirauja, ko mes čia atsiboginom, nukreipia ir toliau kremta saldainius, kurie tiesiog paberti ant stalo. Ir vargo nemato :) Kažin jei taip pas mus SEB banke tokia bohema įsivyrautų. Tikrai ne visi suprastų.

Mus priėmęs bankininkas niekur neskuba, iš lėto suveda duomenis į sistemą. Tada išsitraukia popieriaus lapą, prabangų tušinuką ir ramiai pradeda rašyti, ką mes gauname, už kiek ir kada. Prirašė visą lapą. Neįtikėtina.

Jei taip Lietuvoje, tai išsitrauktų pluoštą bukletukų, pabrauktų svarbiausius momentus ir palinkėtų geros dienos. Tuo tarpu čia į viską žiūrima kur kas asmeniškiau. Net jei iškiltų problemų, reikia kreiptis į tą patį asmenį, kadangi jis geriausiai žinos jūsų situaciją, jos niuansus ir pan. Mane toks prieraišumas šiek tiek vargina, bet tikiuosi, kad nebūsiu dažna jo viešnia.

Kas dar man patiko skirtingai nei LT- dideli limitai online bankininkystei. Nors labai retai jų prireikia, bet SEB banke būdavo šiek tiek nepatogu kai, norėdama pervesti didesnę sumą, turi keliauti į banko skyrių arba turėti slaptažodžių generatorių. Belgijoje iš namų gali pervesti 50 000 eurų per savaitę. Manau, ši galimybė irgi įgyvendinama per tuos generatorius, bet džiugu, kad nereikia sukti galvos. Gauni viską iš karto. Dabar svarbiausia turėti, ką pervesti :D :D :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą